Uitgaven aan mobile apps in 2018 meer dan 100 miljard euro!

Home / Blogs / Uitgaven aan mobile apps in 2018 meer dan 100 miljard euro!

Een enorm en haast onvoorstelbaar bedrag: het zal naar alle waarschijnlijkheid in 2018 worden uitgegeven in mobile app stores, zoals de Google Play Store en de Apple App Store. Hiermee groeit het bedrag met 30% ten opzichte van dit jaar. Dit is onderzocht door het erkende mobile instituut met de suffe naam App Annie.

Hoewel mobile games inderdaad voor het grootste deel van de omzet zorgen en zullen blijven zorgen, zien ze ook enorme stijgingen in de aankopen binnen de mobiele apps. De mobile app wereld wordt nu elk jaar meer volwassen, en dat zien ze terug in het gebruik (frequentie en intensiteit), maar dus ook in de uitgaven die men doet.

Deze enorme omzetverwachtingen worden gedaan voor het jaar 2018, waarin zowel Apple als Google hun 10 jarige bestaan van hun mobile app stores vieren. Ze zullen ongetwijfeld een hoop marketingacties en –inspanningen loslaten op dit gegeven.

Daarnaast maakt China ook een enorme ontwikkeling op mobile app gebied mee. Ze groeien het hardst van de hele wereldbevolking op dit gebied: in 2017 hebben ze 50% groei getoond ten opzichte van 2016. Ook landen als India en Brazilië zijn harde stijgers op mobile gebruikersgebied.

Dus, qua mobile gebruik wereldwijd: we zijn er nog lang niet!

Call Now ButtonDirect bellen