Snapchat Art – een nieuw augmented reality platform voor kunstenaars

Home / Blogs / Snapchat Art – een nieuw augmented reality platform voor kunstenaars

Snapchat heeft een nieuwe augmented reality functionaliteit gelanceerd. Het heet Snapchat Art. De ondersteunende website heeft een tijdje een countdown-teller gehad, maar is nu eindelijk live! En het valt niet tegen. Ze hebben samengewerkt met de kunstenaar Jeff Koons. Koons is bekend om zijn ballonvormige creaties, met felle kleuren en spiegelende oppervlaktes. Het is nu mogelijk om deze typische Koons objecten met Augmented Reality technologie elders in de wereld digitaal naar voren te toveren.

Er zijn op dit moment nog negen locaties, waaronder New York, Parijs, London, Toronto, Sydney, Chicago, Rio de Janeiro en Washington DC. Bezoekers krijgen in de Snapchat app de “World Lens” optie te zien, en zodra ze deze aanroepen, zal een zogenaamde marker ze naar de dichtstbijzijnde locatie doorverwijzen.

En, eenmaal op de locatie aangekomen, zal één van Koons’ kunstwerken tevoorschijn komen in augmented reality: zichtbaar door de Snapchat app dus. Volgens zeggen, is dit slechts het begin, want Snapchat is ook andere kunstenaars aan het stimuleren om gebruik te maken van dit platform. Artiesten en andere geïnteresseerden, kunnen zich hier (op de Snapchat Art website dus) aanmelden.

Leuk om dergelijke Augmented Reality app bedacht én gerealiseerd te zien. Meer informatie over de mogelijkheden met AR? Dat vertellen wij u graag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Call Now ButtonDirect bellen