Ons verhaal

Home / Ons verhaal

In 2009 zagen we in dat binnen niet al te lange tijd, het gebruik van mobiele telefoons explosief zou stijgen. De iPhone 3 opende onze ogen, want de mogelijkheden die een smartphone allemaal kon hebben, en met dát gemak: dat moest wel succesvol worden. Wel zaten we nog te wachten op snellere internetverbindingen, en inmiddels weten we niet meer beter: bijna overal is tegenwoordig wel een snelle 4G verbinding in Nederland te gebruiken. Sinds de zomer van 2017 zijn ook de extreme roamingkosten weggevallen. Dus je kunt nu ook in het buitenland eenvoudiger en sneller van mobiel data gebruik maken.

In 2010 begonnen we Black Rooster. In Velp, bij Arnhem, tussen Apeldoorn en Nijmegen. Rechts van Utrecht, en links van Doetinchem. Velp dus. Silicon Velp, grapten we wel eens. In eerste instantie gefocust op puur mobile, alleen: de economische crisis was net losgebarsten. Niet echt een ideale tijd om voor jezelf te beginnen. Hebben we tóch gedaan. En dan ook nog met een niche: zakelijk Nederland hield de hand op de knip met investeringen in mobile. Zelfs uitgaven in online waren mondjesmaat. Omdat wij, de oprichters van Black Rooster, al samenwerkten bij een webbureau, kregen we vanuit ons netwerk ook online aanvragen: websites, webwinkels en webapplicaties.

“Was het niet beter om als digitaal bureau door het leven te gaan?”, vroegen wij ons af. En dat was het eigenlijk wel. Hoewel mobile marketing wezenlijk anders is dan online marketing, zoals ook mobile design & mobile development anders is dan webdesign en webdevelopment, schuren ze wel tegen elkaar aan. Nu, 8 jaar verder, is Black Rooster is specialist op gebied van digitaal design en digitale ontwikkelingen. We hebben veel kennis van online én mobile.

En Online marketing? Dat doen we al sinds 2004. Responsive webdesign? Daar begonnen we in 2010 al mee. Ook met mobile marketing zijn we al jaren bezig, en dat is nog een discipline die in Nederland (vreemdgenoeg) in de kinderschoentjes staat. In Amerika en Engeland is men al enkele jaren fanatiek met mobile marketing. Ook niet zo vreemd, want we leven al jaren dag in dag uit met een smartphone en tablet in de hand of onder de arm. Dus, wij als doelgroep zijn door ondernemingen ook het beste te bereiken via deze mobiele apparaten.

Natuurlijk in tijden van crisis, en ook nog in een niche (de mobile wereld), is het lastiger om opdrachtgevers te vinden die wél innovatief durfden te zijn, en die wél durfden te investeren in originele, onderscheidende concepten. Wij danken deze opdrachtgevers voor het vertrouwen en de samenwerking: we zien nu ook dat deze bedrijven nog steeds bestaan, gezond zijn en hun concurrentie voor zijn.

We hebben deze klanten geadviseerd. Hoe ze zich moesten profileren. Wat hun concurrenten nog niet hadden of deden. Met online, of met mobile. We hebben prettig met deze klanten samengewerkt, en we zijn nagekomen wat wij ze gegarandeerd hebben. Dat vinden we belangrijk.

Eerlijk en transparant. Met fixed price en fixed planning. Wij kijken uit naar een samenwerking met u of uw organisatie. Wij horen graag uw ideeën, en vullen deze dan ook met liefde en passie aan met onze ervaring en expertise.

Geïnteresseerd? Neem gerust eens contact op voor een vrijblijvend gesprek of een presentatie. Wij kunnen u veel vertellen over innovatie, over augmented reality en virtual reality, over hoe je offline en online met elkaar kunt combineren, de Internet of Things, name it.

Call Now ButtonDirect bellen