Mobile gebruik in eCommerce omgevingen nemen toe

Home / Blogs / Mobile gebruik in eCommerce omgevingen nemen toe

Mobiele apparaten steeds vaker gebruikt om online te shoppen
Mobile gebruik neemt steeds verder toe, en we zien nu toch eindelijk ook steeds meer gebruik van mobile devices in de webwinkelwereld. Ofwel: mensen gaan toch steeds meer via hun smartphone of tablet producten bestellen. Waar het voorheen met name oriëntatie was, worden webwinkels zelf ook steeds mobile-vriendelijker. Het was lange tijd het bekende kip & ei verhaal. Consumenten bestelden met hun mobile device geen producten, en webwinkels gaven aan dat het mobile bezoek niet toereikend was om hier op in te spelen. Toch zie je nu wel bewegingen: de grote jongens hebben hun eigen apps, zoals bol.com, Coolblue en Wehkamp. Met hun apps is allemaal weinig mis. Supermarkt-apps zoals de Appie app, of die van Jumbo waren al langer ingeburgerd.

Voor een kleine ondernemer zijn dergelijke mobiele oplossingen misschien nog te kostbaar, maar dan is het goed om misschien aan te sluiten op een groter mobile app platform. Denk maar aan restaurants: weinig restaurants hebben een eigen app: logisch, want de productiekosten waren hoog. Maar heel veel restaurants zijn wel via een mobile app te vinden, zoals Tripadvisor, Iens of eet.nu.

Mobiele apparaten, waar de Apple iPhone en iPad en de talloze smartphones met Android als besturingssysteem, zijn populair. Dat lezen en zien we overal in het straatbeeld. Dit jaar zal meer dan 60% van de wereldbevolking voorzien zijn van een mobiel device: niet alleen smartphones en tablets, maar ook de zogenaamde wearables, zoals smart watches, vallen hier onder.

It’s a mobile world out there!

Call Now ButtonDirect bellen