Instagram verwijdert nep likes en berichten

Home / Blogs / Instagram verwijdert nep likes en berichten

Instagram kondigde enkele dagen geleden aan, dat ze fake activiteiten op Instagram gaan aanpakken. Ze ontvingen vanuit verschillende hoeken (onder andere mediabureau’s en andere invloedrijke identiteiten) kritiek over het gegeven dat er teveel fake accounts en/of fake likes worden uitgedeeld, om zo een bepaalde status op te bouwen op Instagram, en hiermee dus invloedrijk over te komen naar volgers. Marketeers of Instagrammers die bijvoorbeeld oprecht hun best doen om authentieke volgers te creeëren, werden links en rechts ingehaald door ‘gekochte likes’ of automatische bots op Instagram. Frustrerend natuurlijk.

Instagram zelf schreef hierover: we hebben een lerend applicatie ontwikkeld, waarbij we (grotendeels automatisch) snel bepaalde accounts en ‘foute Instagram apps’ de nek om kunnen draaien. Dit soort gedrag is immers slecht voor de community en het imago van Instagram.

Instagram profielen en zakelijke accounts die dus zogenaamde “third-party apps” gebruiken, worden met een bericht gewaarschuwd door Instagram, dat hun nep likes, volgers en commentaren zijn verwijderd. Sommige gebruikers kregen of krijgen nog meldingen om hun wachtwoord te wijzigen. Dit is natuurlijk gedaan om de bestaande verbindingen met deze zogenaamde derde partij applicaties te verbreken.

Call Now ButtonDirect bellen