Hoe een SnapChat-clone 50 miljoen dollar investering wist binnen te halen

Home / Blogs / Hoe een SnapChat-clone 50 miljoen dollar investering wist binnen te halen

De in China zo populaire mobile app ‘Snow’ is groots aangepakt: met vele updates en een complete metamorfose, heeft het zich goed in de kijker gespeeld bij een grote investeringsmaatschappij. Het team van Snow wist een investering van 50 miljoen USD binnen te halen. Deze funding zal hoofdzakelijk worden gebruikt om zowel de app qua populariteit te laten groeien als wel meer focus aan te brengen op de augmented reality functionaliteiten van de app.

Snow werd eerder beschouwd als een Snapchat-kloon: het profiteerde sterk van Snapchat’s grote afwezigheid in Azië, en nam zo in rap tempo meer dan 200 miljoen downloads voor haar rekening: uiteraard verdeeld over zowel het Google Android en Apple iOS platform. De recente update heeft veel functies die érg sterk overeenkwamen met Snapchat weer verwijderd of aangepast, en richt zich nu met name op camerafuncties zoals het toevoegen van fotofilters en stickers bij het maken van (selfie)foto’s.

Eén van de investeringsmaatschappijen is Softbank. Ze zijn de laatste tijd erg actief geweest met investeringen, en met name specifiek gericht op augmented reality en ‘location based’ technologie, zoals een startup genaamd Mapbox. Voor Snow is het nu zaak om zowel de augmented reality als de lokalisatie functionaiteiten in China verder te profileren, en partnerships met andere waardevolle spelers te regelen.

Snow is op dit moment érg populair in China, Zuid Korea en Japan. Het is de vraag of het succes van de app zal overwaaien naar Nederland, of dat het toch meer een op Azië gerichte app zal blijven: zoals dat nu toe ook met WeChat het geval is. In China is WeChat de meest populaire (chat)app, maar in Nederland prefereren wij toch liever messenger apps zoals WhatsApp. Hoewel WhatsApp’s dominantie in Nederland sterk is, zien we toch een snel groeiende interesse in de Telegram app: hét alternatief voor WhatsApp. Deze lijkt toch wat meer handige features te hebben dan WhatsApp, zoals berichten die na x seconden verdwijnen en een eenvoudiger groepenbeheer: veel cryptocurrency-coins, fans en investeerders gebruiken Telegram juist om deze redenen. Binnenkort meer over de Telegram app.

Benieuwd naar wat impressies van Snow? Bekijk hieronder een video:

Call Now ButtonDirect bellen