Hoe Augmented Reality apps van gimmick naar functioneel verschuiven

Home / Blogs / Hoe Augmented Reality apps van gimmick naar functioneel verschuiven

Augmented Reality technologie is inmiddels een waardevol instrument geworden in de zakelijke wereld. Het levert niet alleen bedrijven een innovatief karakter, maar het geeft ook de nodige inzichten en data over de gebruikers weer. Grote bedrijven zoals Boeing gebruiken AR via bijvoorbeeld slimme en high-tech brillen om productiviteit van medewerkers te verhogen, de kwaliteit van geleverd werk alsmede veiligheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werkzaamheden die te maken hebben met het bouwen en repareren van vliegtuigen en vliegtuigonderdelen. Een collega vanaf kantoor kan bijvoorbeeld via deze smartglasses op afstand meekijken, en via AR bijvoorbeeld een virtuele laag met extra informatie projecteren. De monteur in kwestie ziet bijvoorbeeld het daadwerkelijke beeld voor zijn neus, aangevuld met informatie van een collega, die als een virtuele laag op de werkelijkheid ligt. Dat klinkt misschien nog wat erg technisch, maar het kan er bijvoorbeeld zó uitzien:

Enkele jaren geleden was er al een bedrijf dat zich bij ons meldde, omdat ze lokale monteurs in het buitenland hadden, en deze op afstand op deze manier wilde instrueren. Dat scheelt zoveel kosten, tijd en energie: uiteindelijk is dit project helaas niet door gegaan, omdat de initiële investering buiten het budget van het bedrijf viel voor dit soort toepassingen. Ofwel: het idee was perfect, maar het was zijn tijd te ver vooruit. Het kon intern niet verkocht worden: de hoge heren in het pluche begreep het waarschijnlijk niet en/of durfden hier niet in te investeren. Enerzijds logisch, want het lijkt regelrecht uit een futuristische film te komen. En toch kan dit tegenwoordig al heel goed.

Het aantal banen in de gamingindustrie is de laatste twee jaar wel wat gezakt, maar de vraag naar developers blijven elk jaar stijgen. Het stijgt harder dan willekeurig andere functies. Waar een carriere in softwareontwikkeling niet echt spannend klinkt, vooral voor jonge werkzoekenden, kan het wel erg interessant zijn als je in de juiste branche terecht komt.

Het geluk is dat het ontwikkelen van AR software voor industriële doeleinden dezelfde eisen stelt als aan het ontwikkelen voor andere sectoren. Hierdoor is het eenvoudiger om voor developers over te stappen. Er zijn de nodige zaken die ontwikkelaars kunnen leren uit de AR entertainment en AR gaming branche, die ze in de zakelijke of industriële wereld kunnen toepassen.

Het goede nieuws is dat de basisprincipelen niet veranderen: of je nou een gesimuleerde wereld wilt ontwikkelen of gewoon een model binnen een proces in de echte wereld. Om met een AR toepassing succesvol te worden, is creativiteit belangrijk. Met creativiteit, de juiste technische kennis en kunde en een goede aandacht aan schaalbaarheid en veiligheid, kun je fraaie, nuttige en functionele AR apps laten ontwikkelen. Black Rooster kan u hiermee helpen, en zal altijd binnen het beschikbare budget de beste oplossing bieden.

Meer over Augmented Reality of andere innovatieve mobiele toepassingen weten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Call Now ButtonDirect bellen