GPS technologie in smartphones met grote stappen vooruit

Home / Blogs / GPS technologie in smartphones met grote stappen vooruit

De GPS functie in menig smartphone is de laatste jaren al met stappen vooruit gegaan, maar zal de aankomende jaren niet met stappen maar met sprongen vooruit gaan. Waar je bijvoorbeeld 2 jaar geleden al met een hardloop app als Runtastic kon zien of je vóór of achter een bushokje langsrende, kun je binnenkort met GPS tot 30 cm nauwkeurig je locatie bepalen.

Deze belofte kom door Broadcom, die zegt dat ze een chip hebben ontwikkeld die in 2018 in diverse smartphones te vinden zal zijn. Een nauwkeurigere GPS locatie heeft meer voordelen, dan je nu in eerste reactie zou verwachten. Denk alleen al aan de precisie van de rijbaan waarop je rijdt met je voertuig: het komt dus navigatieapplicaties ten goede. In welke rijrichting staat de file, of waar komt de ambulance vandaan?

Maar wat denk je van allerlei track & trace oplossingen? Voor het terugvinden van een auto, was een GPS signaal met een diagonaal van een metertje of 25 tot 50 voldoende. Een auto zie je namelijk niet zo snel over het hoofd. Als het gaat om kleinere artikelen, of neem bijvoorbeeld de populaire e-bikes, dan is het wel handig om te weten in welk schuurtje een gestolen e-bike zich bevind. Nog mooier als de hoogtes ook goed gemeten kunnen worden, zodat je een gestolen e-bike ook kunt terug op bijvoorbeeld de 4e, of 5e verdieping van een flat, en precies in welk appartement.

Belangrijk is natuurlijk op hardwaregebied dat een batterijduur ook meegroeit met de innovatie van een meer accurate GPS chip, want als de GPS heel sterk en nauwkeurig is, dan kan dat weer gevolgen hebben voor de batterijduur.

Wij houden in iedergeval deze ontwikkelingen sterk in de gaten, omdat het zeker relevant is voor de cases die wij met Black Rooster doen. We hebben de nodige ervaring in GPS- en iBeacon-technologie, en krijgen dus ook veel vragen op dit gebied. De nauwkeurigheid van het terugvinden van een object was bijvoorbeeld altijd ‘een dingetje’, maar door de verbeteringen in hardware hebben we vertrouwen in de toekomst van dit soort oplossingen.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Call Now ButtonDirect bellen