Dé oplossing in de mobiele app wereld? React Native!

Home / Blogs / Dé oplossing in de mobiele app wereld? React Native!

Eén native app ontwikkelen voor meerdere platforms?

Het aantal mobile app bureau’s dat gebruik maakt van React Native stijgt. Ook wij van Black Rooster realiseren tegenwoordig apps met React Native. De app prestaties zijn goed, de ontwikkeltijd is korter en dus de kosten voor zowel mobile bureau als klanten aanzienlijk lager.

Is er dan eindelijk een goed alternatief voor de hybride mobiele apps? (Wat een hybride mobiele app is, en het verschil met een native app, leest u hier in een eerder blog van ons)

React Native is de laatste jaren al steeds meer omarmd door developers, en we verwachten dat de populariteit de aankomende tijd (maanden of jaren) alleen maar zal toenemen. Maar wat het is nu eigenlijk?

Wat is React Native ?
Het is een JavaScript-bibliotheek van Facebook die handig is bij het sneller maken van gebruikersinterfaces. Het kan verschillende componenten van Java, Swift en Objective-C combineren om een UI (User Interface) te ontwikkelen. App developers, zoals wij bij Black Rooster, kunnen eenvoudig mobile apps van derden integreren en de code die is geschreven voor een bepaald platform opnieuw gebruiken. Als je kijkt naar Facebook’s React Native UI, zul je begrijpen hoe mooi het is bedacht en ontwikkeld. Hoewel het oorspronkelijk was ontworpen om alleen het Apple iOS platform te ondersteunen, is het nu ook bruikbaar voor het Google Android platform.

Voordelen van React Native
Een groot voordeel is dat React Native een hybride app framework is waarin ontwikkeld kan worden. Het biedt hoge prestaties die vergelijkbaar zijn met een échte native app. Het verschilt nogal van andere mobiele platforms zoals Cordova en Ionic. Je kan dus krachtige mobile apps laten ontwikkelen, zonder de stroperige ervaringen die je als gebruiker vaak opdoet met alternatieve methoden zoals webapps.

Mocht er een functie zijn die nog niet wordt ondersteund door de React Native Library, dan kunnen app ontwikkelaars hun eigen native module in de passende taal ontwikkelen.

Mobile app bureau’s en hun klanten hoeven zich geen zorgen meer te maken over apps op verschillende platforms, maar dezelfde technische basis kan gebruikt worden voor zowel Google Android als Apple iOS platform. De componenten van React Native zijn zo ontworpen dat ze kunnen worden gebruikt voor een beide native platforms. De componenten in React Native stelt ons bijvoorbeeld in staat een app te ontwikkelen die een consistent uiterlijk en professioneel gebruikersgevoel heeft.

De ontwikkeling van mobiele apps is de afgelopen jaren drastisch verbeterd. Veel topdevelopers van mobiele apps uit verschillende delen van de wereld verschuiven naar een cross-platform oplossing. Vanwege de snellere ontwikkeling, de snelle laadtijd en herbruikbaarheid van code, kunnen we verwachten dat dit framework dus de komende jaren snel zal groeien.

Hier zijn enkele van de redenen waarom we geloven dat React Native de toekomst is van de ontwikkeling van hybride apps:

Herbruikbare componenten
Het grootste voordeel van React Native is dat app-ontwikkelaars de code kunnen gebruiken die al voor een ander besturingssysteem is geschreven. Elk bedrijf dat gebruik maakt van React Native Framework kan veel tijd en moeite besparen.

Efficiënte app-ontwikkeling
React Native Framework brengt meer efficiëncy in app-development, omdat het tempo en de aanpasbaarheid van standaard webontwikkeling naar een hybride omgeving brengt. Door zijn op componenten gebaseerde structuur zorgt het voor een betere gebruikerservaring.

Compabiliteit met third-party apps
React Native staat integratie met derde partij apps toe, zodat er een vloeiende en prettige performance is tussen mobiele apps op iemands smartphone of tablet.

Volledig werkende User Interface (UI)
Het beste van React Native is nog wel UI Centric. Misschien volgt nu wat übernerd taal? Maar, als je React Native vergelijkt met bijvoorbeeld MeteorJS of AngularJS, dan zul je zien dat React Native de indruk geeft van een JavaScript library en niet van een framework. De User Interface die is ontwikkeld op een React Native framework kan de laadtijden drastisch verlagen, en dus de app snelheid verhogen.

Conclusie
Onderaan de streep is het dus zo dat er diverse belangrijke factoren zijn die voordelen met zich meenemen bij React Native. Het is goed schaalbaar en inzetbaar bij de ontwikkeling van mobiele apps. Het is één van de beste JavaScript frameworks die je kunt gebruiken als app ontwikkelaar.

Call Now ButtonDirect bellen