Augmented Reality gaat veel veranderen

Home / Blogs / Augmented Reality gaat veel veranderen

Volgens Apple CEO Tim Cook, gaat augmented reality technologie veel veranderen. We zien inderdaad steeds meer Augmented Reality apps in de Apple App Store verschijnen. Waar wij enkele jaren geleden nog uitgebreid moesten uitleggen en demonstreren wat Augmented Reality was, wat je er allemaal mee kon en hoe fantastisch het kon zijn om bepaalde problemen op te lossen, zien we nu allerlei innovatieve AR oplossingen voorbij komen. Dat is ook in ons voordeel, want hoe meer ambassadeurs deze techniek ondersteunen en profileren, des te meer prospects en klanten dit ook zien. Wij geloven dat dit ook in ons voordeel werkt, omdat wij al enige jaren ervaring hebben in het realiseren van AR apps voor zowel Apple iOS platform als Google Android platform.

De Apple CEO geeft aan dat er meer dan 1.000 apps zijn met krachtige AR functionaliteiten in de Apple App Store. AR ontwikkelaars vinden allerlei frisse, nieuwe ideeën om AR in toe te passen, en overtuigen ook hun opdrachtgevers om te investeren in onderscheidende innovatieve concepten. AR blijft dus niet meer alleen beperkt tot de gaming- en entertainment-industrie: we zien steeds vaker Augmented Reality in zakelijke(re) apps naar voren komen. Denk aan bijvoorbeeld de meubelindustrie, waarbij je virtueel meubels in je huiskamer of kantoor kan plaatsen.

Apple is nu dus actief om zelf ook AR technologie bekend te maken; zeker gezien hun ontwikkelingen met iOS 11 in combinatie met de nieuwe iPhone 8 en X-series is dat niet vreemd. Wij zijn in iedergeval blij met deze ontwikkelingen.

Meer weten over Augmented of Virtual Reality? Wat de verschillen zijn, wat het voor uw onderneming of plan kan betekenen? Neem gerust contact op met ons voor meer informatie.

Call Now ButtonDirect bellen