Augmented Reality app laten ontwikkelen? Laat ons uw AR app maken

Home / Blogs / Augmented Reality app laten ontwikkelen? Laat ons uw AR app maken

Het grote publiek komt nu ook steeds meer in aanraking met augmented reality techniek. In het 2e kwartaal van 2017 is er wereldwijd voor meer dan 800 miljoen euro in Augmented en Virtual Reality geïnvesteerd. Het totaal voor de laatste 12 maanden komt daarbij uit op ongeveer 2 miljard euro. Dit is een enorme sprong voorwaarts ten opzichte van de 400 miljoen euro in hetzelfde (tweede) kwartaal vorig jaar.

Volgens het onderzoek blijkt dat bedrijven in 27 verschillende branches actief zijn met augmented reality technologie. Hieronder vallen met name communicatie- en marketingbureau’s, de gameindustrie, educatie en overige mediabedrijven. De Virtual Reality headset fabrikant Magic Leap ontving alleen al meer dan 1 miljard euro aan fundingkapitaal. Bizarre cijfers die het duidelijk maken dat augmented reality en virtual reality dus serieuze mediamiddelen, waar we steeds meer van gaan zien in de komende jaren.

De groei en investeringen in deze AR en VR technologie is dus enorm gestegen, en we merken ook een groei in de aanvragen naar Augmented Reality mobiele apps. We hebben al de nodige projecten gedaan en bijbehorende cases uitgewerkt. Benieuwd naar de resultaten? Neem even contact met ons op, dan presenteren we je dit graag.

In de Verenigde Staten verwacht men al dat het gebruik van AR eind dit jaar met 30% gegroeid al zijn. Nu Apple’s ARKit ook gelanceerd is, zal de vraag naar AR oplossingen alleen maar meer worden. Dat een bedrijf als Apple hierin al groots instapt, moet ook al een teken aan de wand zijn voor menig Nederlandse onderneming. We hebben in het verleden veel gepitched bij allerlei woonretailer, maar doorgaans waren zij toch te traditioneel ingesteld op marketinggebied én/of hadden zij het geschikte budget niet om in AR te investeren. Ook al waren ze tijdens presentaties zonder uitzondering enthousiast. Nu echter Ikea ook een AR oplossing heeft gelanceerd, zien woonretailers ook dat AR dus door een breder publiek gedragen zal worden.

Augmented Reality kun je dus eenvoudig naar voren toveren door gebruik van een smartphone of tablet, en is daarmee dus een laagdrempeligere techniek dan Virtual Reality. Bij VR heb je veelal een dure headset of bril nodig, dus is de drempel om hier wat mee te doen aanzienlijk kostbaarder en dus hoger. We verwachten niet snel ondernemingen in Nederland tegen te komen die met zulke technologiën in de weer willen of kunnen gaan.

Black Rooster is al sinds haar begin bezig met augmented reality, en heeft diverse cases op haar naam staan. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Call Now ButtonDirect bellen