Augmented Reality app voor vrouwen: virtuele makeup

Home / Blogs / Augmented Reality app voor vrouwen: virtuele makeup

Het Canadese bedrijf ModiFace is heel ver in haar Augmented Reality ontwikkelingen. Op de iPhone hebben ze bijvoorbeeld enkele zeer indrukwekkende apps, waarmee je jezelf onder andere een ander haarkleurtje kunt geven, of jezelf kunt voorzien van makeup. Mensen die hiermee in het verleden wel eens hebben gespeeld, weten dat je dan vrij veel gedoe moet doorstaan om je gezicht te definiëren, de ogen, mond, neus, etc. met als resultaat wat halfslachtige makeup-effecten te zien. Met de apps van ModiFace is dit probleem opgelost. Bizar goed hoe deze app werkt: je richt de camera op je gezicht, en je ziet gelijk je gezicht voorzien van makeup. Gezichtsherkenning en augmented reality supergoed gecombineerd.

In de cosmeticabranche, waar miljarden worden uitgegeven aan marketing, is deze app een zeer waardevol instrument. De kosten van de ontwikkeling zijn snel teruggewonnen. Niet alleen interessant voor cosmetica-merken, maar denk ook eens aan allerlei beautysalons, parfumeriezaken, kappers, nagelstudios, enz. Jaren geleden spraken we hier bij Black Rooster al over, en nu is de mobiele techniek met Augmented Reality toepassing zó snel gevorderd, dat wat een paar jaar geleden toekomstmuziek was, realiteit is geworden.

Naast de makeup app, hebben ze ook een 3D haarkleur simulatie app. Ook hier is het bijzonder knap hoe zij een kapsel van een persoon via de camera snel en relatief nauwkeurig weten te herkennen en digitaliseren. Prachtig dat je dit thuis kunt doen op je mobiele telefoon of tablet, maar ook voor kapperszaken of beautysalons is dergelijke oplossing een must: je kunt gelijk de benodigde producten verkopen aan degene die zijn of haar haar virtualiseert. Snel, geen gedoe, milieuvriendelijk, etcetera.

Inmiddels wordt de technologie van ModiFace is meer dan 200 maatwerk augmented reality apps gebruikt, van merken zoals Sephora, Estée Lauder en L’Oreal. Niet de kleinste namen.

De schoonheidsindustrie is dus al een vroege gebruiker van AR technologie: geen wonder, want hoe fraai is het om bijvoorbeeld makeup of een kapsel te zien vóórdat je een (duur) product aanschaft en er thuis mee gaat experimenteren.

Nog een stap verder is dat de app ook met suggesties komt op basis van bijvoorbeeld de vorm en kleur van je gezicht. Ze nemen dan feitelijk ook een stuk adviesrol in. Wat mogen we in de toekomst nog verwachten van dit soort oplossingen? Dat het ook daadwerkelijk zal worden aangebracht? Voorlopig blijft dit nog mensenwerk, en dat is maar goed ook.

Wil je de makeup apps zelf eens proberen?
Voor Apple iPhone kun je hem hier downloaden. Heb je een Android toestel, zoek dan even in de Play Store naar ModiFace, en kijk daar even welke apps er allemaal beschikbaar zijn voor jouw device.

Wil je meer weten over augmented reality? We kunnen u hier veel over vertellen, en zijn al met deze techniek sinds 2011 bezig.
Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Call Now ButtonDirect bellen