300 miljoen euro investering voor honden uitlaat app?

Home / Blogs / 300 miljoen euro investering voor honden uitlaat app?

Wag is een mobiele app waarbij je als hondenbezitter mensen kunt vinden die op je hond kunnen en willen passen. Ja, dus ook uitlaten. Met de mobiele Wag app kun je op basis van je fysieke (GPS) locatie mensen uit je buurt vinden die misschien wel bereid zijn je te helpen.

De app heeft zich behoorlijk in de picture gespeeld, want een Japans technologiebedrijf lijkt bereid te zijn om bijna 300 miljoen euro te investeren in het project; lees er hier meer over. Aanvankelijk waren ze van Wag van plan om 100 miljoen euro op te halen in hun laatste investeringsronde, maar toen kwam dus het Japanse SoftBank om de hoek kijken. Niet slecht voor een project dat door Jason Meltzer en Joshua Viner pas in 2014 begon.

Hoe werkt het? Gebruikers van de app krijgen een push notificatie als de buitenwandeling met de hond is begonnen, en kunnen op basis van het GPS signaal de hele route volgen of later bekijken. Zodra het rondje klaar is, krijgt de gebruiker een rapportje, met een foto, notities en data over de wandeling (zoals de afgelegde afstand).

De service is nu nog alleen in bepaalde steden in de Verenigde Staten te gebruiken, maar het zal, zeker gezien het enorme investeringsbedrag, een kwestie van tijd zijn dat Wag de oversteek maakt naar Groot Brittannië en de rest van Europa.

Lees meer over Wag, de functionaliteiten en het achterliggende bedrijf op hun website.

En, uiteraard kunnen wij bij Black Rooster dergelijk project ook uitstekend maken. We hebben de nodige kennis met allerlei GPS- en track&trace oplossingen opgedaan.

Call Now ButtonDirect bellen